День екологічних знань

   День екологічних знаньЩороку 15 квітня у світі відзначають День екологічних знань. Свято було засноване 1992 року, коли на Конференції ООН в Ріо-де-Жанейро (Бразилія) було наголошено на важливості екологічної освіти громадян всіх країн для реалізації довгострокових планів розвитку людства.

   Головна мета свята - популяризація екологічних знань, формування екологічної культури населення, надання інформації про стан екологічної безпеки та навколишнього середовища, виховання у дітей і дорослих екологічного мислення.

   Виходячи з трактування терміну «екологія», як науки про взаємовідносини організмів між собою та з навколишнім середовищем, важливо досягти розумної рівноваги між зростанням популяції людей і зменшенням можливостей планети. Кожна людина повинна володіти запасом елементарних екологічних знань, та вміти взаємодіяти з навколишнім світом. День екологічних знань значимий не тільки для тих, хто працює в сфері екологічної освіти, а й для всіх нас, адже лише від нашої поведінки залежить безпечне життя людства. Формуючи екологічну культуру сьогодні - зберігаємо здоров'я майбутніх поколінь!