Природа нам - як рідний дім...

Природа нам - як рідний дім 1Природа нам - як рідний дім,

Вона усім як мати.

Щоб лад завжди був в домі тім,

Про неї треба дбати.

 

   Саме такою була тема зустрічі 11 квітня 2014 року спеціаліста з екологічної освіти Гетьманського НПП Оксани Суслової з Охтирськими гімназистами 2-а класу (кл.кер Оксана Колодяжна). Діти з нетерпінням чекали на працівників Парку. Адже їм хотілося показати черговий номер класної газети, в якій вони висвітлили минулу зустріч.

   А на цьому уроці школярі почули  про те, що людина тісно пов'язана з природою. Адже говорять, що й людиною вона стала тоді, коли побачила різнобарв'я природи, коли почула спів жайворонка, тьохкання солов'я, коли відчула запахи квітів. Мова йшла про перші весняні квіти.  Чому ж первоцвіти розквітають першими, так рано навесні? Дуже багато рослин стають рідкісними через те, що люди зривають їх, зовсім не жаліючи. Тому і чисельність неспинно зменшується. Про причину зникнення рослин і   шкідливість збирання первоцвітів  наголошувала Оксана Суслова. Вона дала прості рекомендації  для того, щоб зберегти рідкісні квіти і запропонувала поділитися інформацією зі своїми друзями, батьками, сусідами.  З презентації діти ознайомилися з рослинами Гетьманського НПП, які занесені до ЧК.

   А наприкінці уроку гімназисти виготовили плакат із закликом проте, що природа нам, як рідна мати, і про неї треба дбати!