«Весняні діаманти»

   Весняні діаманти 29 квітня 2014 року у ДНЗ «Сонечко» (гр. «Буратіно», вих. Оксана Ослам), 10 квітня  у ДНЗ «Росинка» Хухрянської сільської ради (група «Бджілка», вихователь Мушаровська Людмила Михайлівна та група «Ромашка», вихователь Баранник Віра Петріва) за ініціативи Гетьманського НПП відбулися екологічні заняття «Весняні діаманти» до Дня проліска (19 квітня). Діти дізналися про першу весняну квітку,  її будову, про практичне призначення, почули легенди про неї, ознайомилися з правилами поведінки в лісі.  Разом з лісовими мешканцями: мишкою Шунею, зайчатком Хвостиком та їжачком Чухою прослухали лісову історію, в якій говориться, що зірвані квіти «живуть» лише кілька днів, і з кожним роком їх стає все менше і менше. Тому квіти не можна рвати. А навпаки, треба охороняти весняні діаманти в надії на те, що наступного року їх стане більше. І тоді  наш ліс стане гарнішим. І  не тільки наш ліс, а і вся наша Земля стане дуже красивою.

   Після розповіді діти, натхненні темою збереження перших весняних квітів, власноруч виготовляли проліски, якими можна милуватися, не наносячи шкоду навколишньому середовищу!

  Екологи всього світу  ратують за посилення заходів по відношенню до «збирачів» пролісків, закликають усіх ставитися до цих квітів обережно і дбайливо. Хай у наших нащадків буде можливість побачити це диво природи в живу, а не тільки дізнатися про нього з казок і легенд.

 

 

Весняні діаманти 5

Весняні діаманти 6Весняні діаманти 4Весняні діаманти 1