Виживе Земля – житиме людина!

   Виживе Земля  житиме людина 222 квітня – Всесвітній день Землі, свято об`єднання народів планети у справі захисту навколишнього середовища і збереження тих щедрот і ресурсів, якими наділила нас природа. Всесвітні свята, безперечно, мають глобальне  значення, оскільки їх відзначають у всіх країнах. Цьогоріч до світової спільноти приєдналися й учні Литовського НВК, Охтирських  загальноосвітніх  шкіл І-ІІІ ст ім О.Вишні № 4 (вч. Жовба Л.П.), ЗОШ І-ІІ ст. № 6 (кл.кер. Лишенко І.М.) та вихованці ДНЗ «Сонечко» (гр. «Буратіно» вих. Колесник В.В.). А ініціатором проведення заходів для школярів виступили працівники Гетьманського національного парку.  

   Під час тематичного уроку школярам нагадали про красу нашої Землі, про безкраї простори, чисті ліси, гори, що йдуть в небо, і сині-сині ріки, моря. На жаль, люди забувають про це, і тоді димлять труби, палахкотить вогонь, звучать вибухи та постріли, гинуть тварини.
Працівники Парку розповіли учням про страшні катастрофи, які виникли внаслідок втручання людини в природу.
Люди мають пам`ятати: виживе Земля – житиме людина і дотримуватися простих правил:Виживе Земля  житиме людина 4

- не витрачати даремно воду (закривати крани, коли вода не потрібна),

- не смітити (сміття вбиває Землю),

- не спалювати сміття (дим від нього отруйний),

- не ламати дерев і не зривати рослин,

- заощаджувати енергію (коли виробляють електроенергію, забруднюється природа),

- не витрачати багато паперу і поліетиленових пакетів,

- їздити на велосипеді і ходити пішки (машини забруднюють повітря).   

   На тематичній зустріч зі школярами  «Зупинімось – останній є шанс, ця планета не тільки для нас!» діти ознайомилися з відеоматеріалами про Гетьманський парк, роликом про шляхи вирішення екологічних проблем, презентацією про День Землі. Крім того, грали в «Екологічний міст», а на згадку про зустріч учні 5-9 класів виготовили плакат до Дня Землі,  молодші ж  школярі посадили зерна пшениці у вигляді земної кулі.

Виживе Земля  житиме людина 5Виживе Земля  житиме людина 6