Семінар учителів - біологів

   Семінар учителів - біологів 2Семінар учителів – важлива форма роботи, яка дозволяє обмінятися передовим досвідом, новими здобутками, напрацюваннями, ідеями. 16 квітня в Тростянецькому Палаці дітей та юнацтва пройшов районний семінар для вчителів біології та керівників екологічних гуртків.  У його роботі взяли участь 17 педагогів освітніх закладів Тростянецького району.  На семінарі виступила завідуюча відділом спортивно-масової роботи  Олесюк Л. С., яка усіх ознайомила у з метою і завданнями семінару. Євдокимова Н. М., головний спеціаліст відділу екологічної освіти Гетьманського національного природного парку розповіла присутнім про організацію екологічних освітньо-виховних екскурсій облаштованими екологічними стежками та маршрутами, проведення масових природоохоронних  заходів, про надання практичної та методичної-консультативної допомоги працівниками Гетьманського НПП з питань екологічної освітньо-виховної роботи зацікавленим організаціям та про екологічну діяльність, яку проводить в районі і області природний парк.  Також відмітила тісну співпрацю в роботі з гуртківцями екологічних гуртків Палацу дітей та юнацтва та вчителів загальноосвітніх навчальних закладів.

   Поділився секретами виноградарства з присутніми і запрошений на семінар  Кушніров В. Л., який вже багато років займається вирощуванням та розведенням різних сортів винограду. Цікавою для усіх присутніх виявилася інформація щодо операцій захисту виноградників від шкідників та хвороб, своєчасні поливи та підживлення, захист від згубного впливу спеки та граду. Володимир Леонідович відповів на всі питання, які виникли в учителів  під час його доповіді.

   Завідуюча відділом спортивно-масової роботи Олесюк Л.С. розповіла педагогам про екологічні конкурси, які проводились  протягом року за співпраці працівників відділу екологічної освіти Гетьманського НПП та Палацу дітей та юнацтва, ознайомила з результативністю конкурсів в розрізі по школах району, а також підвела підсумок роботи семінару та наголосила на необхідності практичного застосування набутих знань.