Стартувала дитяча еколого-дослідницька експедиція

   Разом із дитячими оздоровчими таборами загальноосвітніх закладів міста Охтирки розпочав роботу профільний табір дослідницько-експериментального напряму «Юні дослідники» (кер.Хорошун В.В.) Охтирського міського центру позашкільної освіти - Малої академії наук (ОМЦПО-МАН, в якому проходять навчальну практику та оздоровлюються 30 юних науковців. Гетьманським НПП започатковано науково-освітній  проект «Дитяча еколого-дослідницька експедиція».

   Експедиція проводиться з 4 по 20 червня 2014 року з метою вивчення  екологічного стану та біологічного різноманіття заплави р.Ворскли як в межах Гетьманського національного природного парку так і на прилеглих територіях в межах Охтирського району.  Стартувала вона  4 червня в лісовому урочищі «Ківшар», де вихованці табору зустрілися з працівниками Гетьманського національного природного парку: майстром з охорони природи Охтирського ДПНДВ Лябахом І.І., провідними спеціалістами з екологічної освіти ГНПП Сусловою О.В., Зузою І.В., ознайомилися з його роботою та отримали дослідницькі  завдання.

   Дитячі експедиція почали свою роботу. За цей час були обстежені ділянки на прилеглих до Парку територіях найменш і найбільш змінені людиною, деградовані і забур`янені луки, виявлені звалища, смітники, закартовані місця їх розташування, проведено облік пластмасового сміття. В межах Парку закартовані місця масового відпочинку, стоянки туристів, виявлені та закартовані місця концентрації водних рослин, а саме: латаття білого, латаття сніжно-білого та глечиків жовтих. Були проведені експедиційні дослідження на «Доброславіській» горі та «Монаших» озерах.  Юні науковці працювали над  виявленням та картуванням місць локалізації лікарських, рідкісних та зникаючих видів рослин. Дослідження тривають…

   Опрацьовані результати досліджень будуть використані для складання наукової характеристики флори і фауни при написанні науково-дослідницьких учнівських робіт системи МАН.

Стартувала дитяча еколого-дослідницька експедиція  2Стартувала дитяча еколого-дослідницька експедиція  3Стартувала дитяча еколого-дослідницька експедиція  1