До нас завітали туристи

   До нас завітали туристи 111 та 12 липня 2014 року працівники Гетьманського НПП зустрічали на території парку туристів з Одеси та Харкова. Дві групи різного віку в кількості 16 та 17 чоловік прибули до нас на автобусах подолавши немалу відстань для того, щоб помилуватися мальовничими краєвидами Сумщини, подихати свіжим повітрям  та скупатися в р. Ворсклі.

   Екскурсія, яку проводили провідні фахівці з екологічної освіти Гетьманського національного природного парку Оксана Суслова та Ірина Зуза, а також майстер охорони природи Олександр Кварта, розпочалася з розповіді про історію створення та теперішній розвиток Гетьманського НПП та проходила маршрутом майбутньої еколого-пізнавальної стежки «Литовський бір», де тісно переплелися природа та історія, де повітря настояне на пахощах дерев і трав, якого ,мабуть, більше ніде немає, і сосни ніби з дивовижної казки висотою понад 40 метрів. Харків’яни та одеські фотографи дізналися багато історичних фактів не тільки про Литовський бір, а й про Охтирський Свято-Троїцький монастир на Охтир-горі, Скіфське городище поблизу с.Куземен та Архангело-Михайлівську церкву в с. Журавне, адже саме ці місця будуть бачити екскурсанти , сплавляючись на байдарках. Також харків’ян та одеситів дуже зацікавила історія виникнення назви р. Ворскла, флора і фауна Парку.

   Туристи з великим задоволенням фотографувалися поряд з могутніми соснами, що призвели на них надзвичайне враження. І це не дивно, адже сосновий ліс природного походження майже трьохсотрічного віку – це унікальний зразок найстарішої лісової екосистеми Лівобережної України!