Змагання зі спортивного туризму та спортивного орієнтування

   Змагання зі спортивного туризму та спортивного орієнтування 7Пішохідний туризм, один із найбільш масових та доступних видів активного відпочинку, стає дедалі популярнішим серед учнівської молоді. Цей вид змагань щороку входить до плану заходів спортивного відділу Тростянецткого «Палацу дітей та юнацтва» (ПДтаЮ), до якого долучилися й працівники  Гетьманського національного природного парку.

   З 18 по 20 вересня в урочищі «Нескучне» міста Тростянець розпочалися  районні змагання зі спортивного туризму та спортивного орієнтування.                                                                           До участі у заході були  запрошені команди туристів зі шкіл Тростянецького району та ПДтаЮ. Програма зльоту була змістовна і насичена. Протягом трьох днів учасники  мали можливість позмагатися у таких конкурсах як «В’язання вузлів», «Встановлення наметів», особиста смуга перешкод, туристична естафета, конкурс кашоварів. і т.д. Фахівець  відділу екологічної освіти Євдокимова Н.М. та молодший науковий співробітник Гулюк О.І. Гетьманського НПП провели для учасників змагань еко-квіз на тему «Туристська кмітливість». Кожна команда доклала максимум зусиль, енергії, уміння, щоб гідно захистити честь школи. Діти показували свою майстерність в орієнтуванні  за умовними туристичними знаками  та продемонстрували набуті знання з біології, географії , екології рідного краю.  За результатами еко-квізу членами журі були визначені переможці  та нагороджені грамотами : I місце – Боромлянська ЗОШ, II - Тростянецька СШ№3, III- гуртківці ПДтаЮ.

   Районні туристичні зльоти вкотре переконливо засвідчили, що засобами туризму і краєзнавства можна успішно виховувати в учнів пізнавальні інтереси, прагнення до духовного і фізичного вдосконалення, соціальної активності ,прищеплювати любов до природи як до місця відпочинку та середовища життя.

Змагання зі спортивного туризму та спортивного орієнтування 5Змагання зі спортивного туризму та спортивного орієнтування 3Змагання зі спортивного туризму та спортивного орієнтування 2

Змагання зі спортивного туризму та спортивного орієнтування 1