Ходить осінь золотиста...

Ходить осінь золотиста

З тихим шумом падолисту…       

   Ходить осінь золотиста 4За такою милозвучною назвою у стінах ОМЦПО-МАН 28 жовтня 2014 року пройшов  екологічний пізнавально-розвиваючий захід, який провела   провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманського НПП Суслова Оксана Вікторівна для вихованців декоративно-ужиткового напрямку. Метою заходу було розширення знань гуртківців про характерні ознаки осені у природі; захоплення красою природи; розвиток спостережливості, уміння бачити й чути красу осінньої пори; розвиток мислення учнів; виховування любові до природи, до рідного краю.

   Оксана Вікторівна розповіла про три осінніх місяці: ласкавий вересень, дощовий жовтень і холодний листопад. Про природу, яка готується до тривалого відпочинку. Про те, що початок осені ще дружелюбно тішить лагідними променями бабиного літа, чарує красою золотих фарб, а  з другої половини осені погода значно псується і небо затягується сірою пеленою дощів. Чому змінюється вигляд природи від легкої позолоти на деревах, золотої осені і до першого снігу на голих, опалого від листя, гілках дерев. Про спосіб життя лісових звірів та птахів восени, про їх підготовку до зими.

   Потім  вихованці  активно брали участь у конкурсах, що виховують допитливість, любов до природи: шукали листочки від різних дерев за тінню, складали пазли пейзажів, збирали горіхи, тощо.

    Вже стало традицією щоосені уважніше придивлятися до щедрот природи, створюючи осінні букети, композиції. Гуртківці під враженням цікавої бесіди працювали в творчій майстерні «Осінні віночки». Для роботи вибирали насамперед сезонні рослини:  яскраві листя дерев, ягоди горобини, калини , глоду,  жолуді, каштани, горіхи. В свої вироби вони втілили  фантазерські здібності, дизайнерський талант, оригінальність.

   Колектив педагогів та вихованців закладу щиро дякує Сусловій О.В. та працівників Гетьманського національного природного парку за тісну співпрацю, екологічне виховання  гуртківців, нові ідеї для творчості та надання природного матеріалу для роботи.

  

Світлана Теличко,

методист декоративно-ужиткового напрямку ОМЦПО-МАН

Ходить осінь золотиста 8Ходить осінь золотиста 7Ходить осінь золотиста 6Ходить осінь золотиста 3Ходить осінь золотиста 2Ходить осінь золотиста 1