До Дня синички

   Ця маленька жовтогруда пташка відома всім. Та не кожен знає, що саме 12 листопада - День синички. Адже саме в цей день люди починали готуватися до зустрічі «зимових» гостей – птахів, які залишаються на зимівлю у наших краях.

   З метою виховання поваги та шанобливого ставлення до наших пернатих друзів у Охтирській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів №6 провідним фахівцем з екологічної освіти Гетьманського національного природного парку Сусловою О.В.  було проведене тематичне заняття до Дня синички.

  Скільки цікавої і корисної інформації отримали учні 3 класу, переглянувши пізнавальні фільми та презентації, які підготувала Оксана Вікторівна. Адже не кожен знав, що, наприклад, температура тіла синички – 42 градуси, а за добу вона з’їдає комах, вага яких дорівнює масі пташки. Затамувавши подих, малеча переглядала фільм про народження маленьких пташенят і про ті зміни, що відбуваються у їхньому розвитку протягом перших днів життя. Із задоволенням учні відгадували загадки, слухали спів птахів, а як підсумок – кожен посадив власноруч виготовлену синичку на «класне» деревце і твердо пообіцяв щоденно піклуватися про наших пернатих друзів та допомогти їм пережити зимові холоди.

 

Антоніна Гусарова, класний керівник 3 класу 

   

  Також з 5.11.2014р. по 14.11.2014р екологічні заняття до Дня синички пройшли і в ДНЗ «Сонечко» (гр. «Берізка», вих. Гопка Ю.В.), для учнів ЗОШ І-ІІІ ст. №5 5 кл. (кл.кер. Колодяжна І.В.), 3-б кл (кл.кер. Паламарчук В.В.), 2 кл (А.С.), 1-а кл(кл.кер Семененко А.В.), гімназистів 3-а кл (кл.кер. Колодяжна О.С.), ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Остапа Вишні продовженого дня (вч. Жовба Л.П.), вихованців Охтирського МЦПО-МАН (керівники- Шведенко Я.С., Бабак Л.В.).

День синички 6

День синички 2 День синички 1День синички 3День синички 5 День синички 4