Новорічні красуні

   Новорічні красуніНаближаються Новорічні свята, 31 грудня всі будуть святкувати Новий рік і майже в кожній хаті буде стояти новорічна ялинка, яку ми всі так любимо прикрашати: кульками, зірочками, гірляндами та іншими прикрасами.

   Традиція прикрашати ялинку – стародавня, їй понад 2000 років. Вважалось, що всі дерева наділені чарівною силою, бо в них живуть добрі духи. Люди прагнули задовольнити цих духів, розвішуючи на ялинці пригощання та подарунки (для Діда Мороза та його ельфів тощо).

   Також треба сказати і про ті моменти, що для того щоб ялинка стояла вдома за нею треба доглядати декілька років. Цим займаються працівники лісового господарства, та щоб не наносити шкоди довкіллю ці люди вирощують новорічні ялинки та сосонки в спеціально відведених для цього містах, такі дерева можна придбати (наприклад в Держлісгоспі), але деякі люди не бажають купувати ялинки. І на сьогоднішній день це стало великою проблемою, масове і неконтрольоване вирубування дерев на передодні свят.  Попри намагання держави контролювати ситуацію все ж ще є багато браконьєрів, що вирубують ці молоді красуні, валять великі дерева, щоб відпиляти верхівку, або відпилюють верхівки живих ялин (після чого дерева можуть загинути).

   Цьому можна завадити і це може зробити кожен. Є такі варіанти порятунку:

     - Купити штучну ялинку яка служитиме багато років.

     - Маючи власний двір можна виростити свою ялинку чи сосну.

     - Прикрасити оселю чудовим ялинковим букетом не вирубаючи все дерево.

   Зберегти природу можливо! Зелене майбутнє лісових красунь у ваших руках! Почніть з себе! Це зовсім не означає відмову  від улюблених новорічних свят, навпаки, можна весело й цікаво відсвяткувати їх, лишаючи живі ялинки там, де вони будуть справді живими – в лісі!