Чарівний світ води

   Вода - основа життя на нашій планеті. Навряд чи хто-небудь стане заперечувати це твердження. Покриваючи дві третини поверхні Землі, вода впливає практично на всі процеси, які відбуваються на нашій планеті. Важко знайти таке природне тіло, яке б не містило в собі воду. Вологу містять навіть камінь і вогняна магма. Рослинний світ складається з води на 70-95%. Вода є поширеною, простою, але в той же час найскладнішою і таємничою речовиною на Землі. Воді присвячена величезна кількість наукових робіт, але й досі вона залишається недостатньо вивченою. Вода вважається священною основою життя, з нею пов'язані найважливіші ритуали практично всіх релігій. 

   Вода для людського організму - це друга за значимістю речовина після кисню. Загальновідомо, що наше тіло складається майже на дві третини з води. Невипадково людина може жити без їжі більше 4 тижнів, а без води - не більше 7 днів. Багато вчених вважають, що людське життя  являє собою «боротьбу за воду». Вода допомагає функціонувати майже кожній частині людського тіла.

   Саме про це говорила провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманского НПП  з учнями Охтирських  загальноосвітніх шкіл: №5 - 1 кл. (вч. Семененко А.В.), 3-б кл. (вч. Паламарчук В.В.), 3-в кл. (вч. Проскурова Н.А.), ЗОШ №4 - 2 кл. (вч . Марьянкова Н.А. ), ЗОШ №6 - 2 кл. (вч. Гейко О.О.)    

   Маленькі дослідники не тільки слухали, а й гарно попрацювали у творчій лабораторії «Пара. Вода. Лід.». Вони проводили експерименти з водою, створювали правила поводження з водою, робили висновки про властивість та стан води, виготовляли плакати на згадку про заняття.

   Від якості води залежить наше майбутнє. На превеликий жаль, чистої питної води на Землі стає все менше. У ХХІ столітті використання води зросло в 6 разів у порівнянні з попередніми сторіччями. Вода на планеті використовується вкрай нерівномірно: в США на кожного жителя витрачається в середньому 380 літрів води в день, в Німеччині - 129 літрів, а  в багатьох країнах, що розвиваються - не більше 20-30 літрів на день. Наше  завдання - економно використовувати воду, не витрачати її на дрібниці, завжди закривати за собою кран.

   Люди! Бережіть воду – головне багатство всього живого!

Чарівний світ води 4Чарівний світ води 3Чарівний світ води 2Чарівний світ води 1