Вода – джерело життя!

Немає більш дорогоцінного скарбу, 
Ніж вода, без якої жити не можна. 
А.П. Карпінський 

   Вода  джерело життя 2

   Вода – це найдивовижніший мінерал на Землі. Дивовижний тому, що створює умови для розвитку й росту різних форм життя. Недарма вчені вважають, що було б правильніше назвати нашу планету Вода, оскільки її поверхня ¾ вкрита водою.  Це океани, моря, озера та ріки, які, неначе артерії, пронизують земну поверхню. Кожен день величезна маса води переміщується по земній кулі, випаровується, випадає на Землю у вигляді опадів, здійснюючи  кругообіг води в природі. Завдяки цьому підтримується тепловий режим і існує життя на планеті.

   Вода – універсальний мінерал, найбільш розповсюджений серед інших мінералів на Землі. Роль води для живої та неживої природи дуже велика.

Саме про воду розповідала провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманського НПП  Ірина Зуза на своїх зустрічах в період з 30.01 - 04.02.2015 року з учнями Охтирських загальноосвітніх шкіл: № 1- 2-в клас (кл. кер. Борисенко Любов Григорівна), ЗОШ № 3 - 1-в кл. (кл. кер. Погоріла Наталія Миколаївна)  та вихованцями Хухрянського ДНЗ «Росинка» - гр. «Бджілка» (вих. Баранник Віра Петрівна).

   Діти дізналися багато цікавих фактів про воду, наприклад те, що вода має пам'ять. Також вони розгадували загадки про воду, вивчили її властивості  та запам’ятали, що вода – це єдина речовина на Землі, яка перебуває у трьох станах: твердому, рідкому та газоподібному. В кінці зайняття діти власноруч зробили плакати «Кожна краплина має значення», щоб завжди пам’ятати про те, що воду потрібно берегти.

   Вода – це найцінніше багатство на Землі. Світові запаси питної води виснажуються настільки швидко, що у найближчі п’ять років більш ніж половині населення земної кулі не вистачатиме води навіть для щоденних насущних потреб. Третина населення планети вже мешкає у районах де не вистачає води.

    Бережіть воду, адже вода – це джерело життя!

Вода  джерело життя 4Вода  джерело життя 3Вода  джерело життя 1