Чарівне болото

   Чарівне болото 5У дошкільному навчальному закладі «Червона шапочка» Білківської сільської ради Тростянецького району відбувся захід «Чарівне болото» для  малят молодшої групи «Сонечко» та старшої «Дзвіночок», який підготувала та провела фахівець з екологічної освіти Гетьманського національного природного парку Євдокимова Н.М.

   Метою даного заходу було сформувати у дітей поняття про болото як природне угруповання, ознайомити з особливостями утворення боліт, їх рослинним і тваринним світом, розвивати у дітей спостережливість, пізнавальний інтерес, логічне мислення, уміння аналізувати та виховувати дбайливе ставлення до природи.

  Під час заходу були використані різні форми роботи, які виявилися цікавими та корисними для дітей. Перетворившись на крапельки води, малюки вирушили у чарівну подорож по болоту. Переглянувши слайди презентації «Чарівне болото» дітлахи отримали знання з процесу утворення болота, дізналися про властивості моху сфагнуму, взявши участь у проведенні досліду. Розгадавши загадки, малюки з’ясували, хто ж насправді є мешканцем болота та підтвердили свої знання у рухливій грі «Екознавець». Потім діти ніби поринули у казковий світ разом з Чаплею чубатою із казки «До вирію Чапля летіла» Андрія М’ястківського. Прослухавши казку, малюки зробили висновок, що потрібно бути добрими та чуйними до мешканців живої природи. А сюрпризом для них став мультфільм «Тихе болото». На згадку про захід маленькі любителі природи старшої групи «Дзвіночки» разом з вихователями Мельниковою Н.І. та Куц Л.В. виготовили колективну роботу – аплікацію «Наше озерце».

Чарівне болото 4Чарівне болото 3Чарівне болото 2Чарівне болото 1