Рости підсніжнику!

    На календарі Березень – настала довгоочікувана весна, принесла із собою радість світлих сонячних днів, прогнала морозяну зимову стужу і подарувала нам перші весняні квіти.

   Найпершою квіткою весни традиційно прийнято вважати підсніжник – маленьку білу квіточку, яка навіть при слабких променях весняного сонечка, уже показує свої зелені листочки і ніжний цвіт. Підсніжник звичайний – багаторічна цибулинна рослина. Назва роду походить від  грецьких слів, які в перекладі означають «молочно-квітковий». Цвіте у березні, квітні, навіть у лютому, якщо зима тепла. Це дуже цінна декоративна рослина. Підсніжник є рідкісним видом флори (через що і занесений до Червоної книги України).  Він зростає у листяних лісах і чагарниках у Карпатах та західних лісостепових районах.

   Гуртківці «Юні екологи» Тростянецького Палацу дітей та юнацтва  перейнялися ідеєю поповнити Тростянецький ліс цим видом первоцвітів і посадити його на експериментальній ділянці, а допомогли їм у цьому задумі  керівник гуртка Олесюк Л.С. спільно з фахівцем відділу екологічної освіти Гетьманського національного природного парку Євдокимовою Н. Сподіваємося, що ця чарівна квітка весни приживеться у наших лісах та буде милувати очі людей. 

Рости підсніжнику 4

Рости підсніжнику 1Рости підсніжнику 3