Збережемо ліс для нащадків

   Усі ми знаємо зі шкільних підручників, у житті людства ліси відіграють надзвичайну роль, від чистоти повітря залежить фізичний і духовний стан людини, її здоров'я. Ліси за своїм народногосподарським призначенням і місцем розташування виконують в основному водоохоронні, захисні, санітарно-гігієнічні та оздоровчі функції. Однією з найбільших сучасних проблем  людства є неконтрольовано викинуте сміття у місцях відпочинку, внаслідок чого наш край перетворюється з гарного містечка з чистим та свіжим повітрям, на  сміттєзвалище. 

   27 березня 2015 року за ініціативи Гетьманського НПП 20 учнів 10-11 класів Охтирської гімназії взяли участь у екологічній акції «Збережемо ліс для нащадків». До акції залучилися працівники парку, вчителі гімназії (Гейко С.С., Зелена Р.М., Корнелюк С.В.), батьки.

   У рамках акції усі небайдужі  прибрали територію Гетьманського НПП,  яку щодня відвідують мешканці міста Охтирка і як не прикро самі її засмічують. З метою підвищення соціальної свідомості громадян щодо збереження у чистоті лісів Охтирщини, гімназистами було розклеєно 20 листівок  для інформування населення про збереження лісових насаджень.

   Цього ж дня учень 6 класу Охтирської гімназії Конвісар Андрій приніс 2 шпаківні власного виробництва. За допомогою інспектора ПЗФ Омельченко Є.О. ці шпаківні знайшли своє місце.

Приємною несподіванкою стало те, що до повних мішків зі сміттям підходили відпочиваючі і викидали своє сміття.

   Щоб зберегти красу лісу, ЗАПАМ’ЯТАЙ:  тільки спільними зусиллями зможемо зберегти ліс для майбутніх поколінь. Сподіваємося,  ліси і надалі будуть візитною карткою Охтирського краю, де наші діти та онуки зможуть насолодитися природним багатством сповна.

Збережемо ліс для нащадків 1

Збережемо ліс для нащадків 3Збережемо ліс для нащадків 2