Спілкування з природою - найбільша насолода та радість для дітей

   Людина і природа невіддільні одне від одного, тісно пов’язані між собою. Природа і природне багатство це фундамент, на якому живе і розвивається людське суспільство, першоджерело задоволення його духовних і матеріальних потреб. Тому її потрібно берегти і примножувати.

  Природа приваблює дітей з перших кроків життя. Ще не навчившись ходити і говорити, дитина тягнеться до яскравої квітки, стежить за рухами пташки, імітує голоси тварин. З віком інтерес до природи стає осмисленим.  І діти бажають діяти в природі. Природа багатогранна. Щоб допомогти дитині розібратися  у «природних» питаннях , необхідно проводити заняття з екології, вивчати природу. Але вряд чи знайдеться дитина, яка захотіла б отримувати “сухі” знання, просто теорію. Слухати  легенди, відгадувати загадки, виконувати різноманітні завдання, дізнаватися нове, знаходити і порівнювати, згадувати і систематизувати,  брати участь у рухливих пізнавальних іграх,  майстер-класах  у лісі чи на березі річки  набагато цікавіше.

  Так, з 3 по 18 червня за ініціативи провідного фахівця з екологічної освіти Гетьманського національного природного парку Суслової О.В.  були  проведені заняття на природі для учнів Охтирських загальноосвітніх шкіл № 9, №5, №11, №6 (екологічний квести «Робінзонада», «Шишковий ліс»).

  А ще дуже сподобалося дітям йти додому з подарунками з природного матеріалу, виготовленими своїми руками. У цьому як завжди допомогли методист  декоративно-ужиткового напрямку ОМЦПО-МАН Теличко С.В. , керівники гуртків Бабак Л.В. та Шведенко Я.С.

  Спілкування з природою дає найбільшу насолоду та радiсть, викликає найпалкішу любов до рідного краю, до життя у нашого майбутнього покоління. Недарма природу називають ненькою. Всі ми – діти природи, повинні берегти  і  охороняти її багатства.

Спілкування з природою  8Спілкування з природою  6Спілкування з природою  7Спілкування з природою  5Спілкування з природою  3Спілкування з природою  4Спілкування з природою  1Спілкування з природою  2