Екологічні ігри в літніх таборах

   Екологічні ігри в літніх таборахЛюдина і природа невіддільні одне від одного, тісно пов’язані між собою. Природа і природне багатство це фундамент на якому живе і розвивається людське суспільство, першоджерело задоволення його духовних і матеріальних потреб. Тому її потрібно берегти і примножувати.

   Екологічні ігри сприяють не тільки отримання знань про предмети і явища природи, але і формують навички дбайливого і неруйнівного поводження з навколишньою природою. Граючи, діти вчаться: любити, пізнавати, берегти і множити. Екологічні ігри містять цікаві факти про життя тварин і рослин, головоломки і хитромудрі питання про природу і сприяють розвитку допитливості та готовності до правильної взаємодії з довкіллям.

   Саме екологічні ігри і зацікавили вихованців дитячих літніх оздоровчих профільних таборів «Віночок» декоративно-ужиткового напряму (начальник табору Христич Л. В.) та «Паросток» технічно-екологічного напряму  (начальник табору Опаленко О.П.) ОМЦПО-МАН, до яких 17 та 24 червня завітала провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманського НПП Ірина Зуза та провела з дітьми еколого – пізнавальну командну гру «Екологічний калейдоскоп». Метою гри було розширення і поглиблення знань дітей про рослинний та тваринний світ, ознайомлення школярів з правилами поводження на природі, виховання дбайливого ставлення до природи та потреби в охороні навколишнього природного середовища. Учні, поділившись на команди, змагалися за перше місце, проходячи різноманітні конкурси та виконуючи цікаві завдання. Під час гри діти дізналися багато нового із світу флори і фауни, розповідали як потрібно себе вести на природі, відгадували головоломки, ребуси та загадки, складали яскраві пазли, відгадували тварин за їхнім слідом і навчилися згуртовано та швидко працювати в команді.