Закликаємо! Не спалюйте сухостій та опале листя!

   Цьогорічна осінь радує нас теплою та сухою погодою, але разом з тим підвищується і ризик виникнення пожеж. Ні для кого не секрет, що з настанням осені усюди на вулицях палахкотять  багаття з опалого листя, старої трави, відмерлих пагонів та сміття. Найстаранніші господарі в цей період ретельно вичісують листя з - під чагарників і дерев, з палісадників, згрібають  в парках і скверах. Згрібають і палять. Зовні все стає неначе доглянутим та прибраним, але природі завдається непоправного збитку. Адже пласт  з листя та дрібних відмерлих пагонів – це найважливіший елемент природних екосистем, бо через нього здійснюється складний обмін речовин. Проте опале листя дратує людей, і його, як сміття, згрібають і палять, оголюючи коріння рослин. Його масове спалювання  призводить до такого забруднення атмосфери, яке порівнюється з могутніми промисловими викидами. Погіршується самопочуття людей, загострюються деякі хронічні захворювання, особливо у осіб, які страждають на астму.

   Саме з метою інформування населення  міста щодо небезпеки спалення листя, фахівець відділу екологічної освіти Гетьманського національного природного парку Євдокимова Н.М. разом із завідуючою відділом спортивно - масової роботи Тростянецького ПД та Ю Олесюк Л.С. і  вихованцями Палацу протягом жовтня місяця  провели екологічну акцію «Не спалюйте сухостій та опале листя». У рамках цієї акції пройшли майстер - класи «Альтернатива спалюванню є компостування»( Гурток «Юні квітникарі» кер. Ілляшенко О.М.), виготовлення композицій з сухого осіннього листя та участь у районній виставці «У саду та на городі» в номінації «Букет із сухоцвітів», розповсюдження екологічних листівок із метою інформування населення щодо небезпеки спалення листя, (вихованці школи раннього розвитку дитини  «Паросток» та гуртківці ПД та Ю (кер. Алексеєнко Н.Л., Мовенко О.В.). Сподіваємося, що наша благородна справа все ж таки буде почута місцевими жителями.

Закликаємо Не спалюйте сухостій та опале листя 7Закликаємо Не спалюйте сухостій та опале листя 8Закликаємо Не спалюйте сухостій та опале листя 5Закликаємо Не спалюйте сухостій та опале листя 6Закликаємо Не спалюйте сухостій та опале листя 1Закликаємо Не спалюйте сухостій та опале листя 4