Районні змагання зі спортивного туризму

    Пішохідний туризм, один із найбільш масових та доступних видів активного відпочинку, стає дедалі популярнішим серед учнівської молоді. Цей вид змагань щороку входить до плану заходів спортивного відділу КПНЗ ТРР «Палац дітей та юнацтва» (ПД та Ю), до якого долучилися й працівники  Гетьманського національного природного парку.

   30 жовтня в урочищі «Нескучне» міста Тростянець розпочалися  районні змагання зі спортивного туризму (завідуюча відділом спортивно-масової роботи Тростянецького ПДтаЮ Олесюк Л.С.). До участі у заході були  запрошені команди туристів з Охтирщини, Тростянецького району та ПД та Ю. Програма зльоту була змістовна і насичена. Учасники  мали можливість позмагатися у особистій і командній смузі перешкод. Фахівець  відділу екологічної освіти Євдокимова Н.М. та  науковий співробітник Гулюк О.І. Гетьманського НПП провели для учасників змагань еко-квіз на тему «Туристська кмітливість» та біатлон знань «Школа виживання», куди входили не лише питання, а й складання екологічної розповіді, визначення умовних позначень тощо. Кожна команда доклала максимум зусиль, енергії, уміння, щоб гідно захистити честь школи. Діти показували свою майстерність в орієнтуванні  за умовними туристичними знаками  та продемонстрували набуті знання з біології, географії , екології рідного краю. Слід зазначити, що відрив по балам складав незначну різницю, тому, майже до останнього складно було визначити лідера. За результатами екоконкурсів членами журі були визначені переможці  та нагороджені грамотами : I місце -Тростянецький  Палац дітей та юнацтва та СШ№5, II - Тростянецький ПД та Ю, III - Гребениківська школа «Фіксіки» та Охтирка «Метеор». За загальними результатами туристичного зльоту перемогу здобула команда Тростянецького Палацу дітей та юнацтва, II місце – Охтирка «Метеор», III - ПД та Ю 2.

   По завершенню заходу всіх чекала смачна каша. Районні туристичні зльоти вкотре переконливо засвідчили, що засобами туризму і краєзнавства можна успішно виховувати в учнів пізнавальні інтереси, прагнення до духовного і фізичного вдосконалення, соціальної активності, прищеплювати любов до природи як до місця відпочинку та середовища життя.

Районні змагання зі спортивного туризму 8Районні змагання зі спортивного туризму 10Районні змагання зі спортивного туризму 4Районні змагання зі спортивного туризму 5Районні змагання зі спортивного туризму 2Районні змагання зі спортивного туризму 3