Зроби лісу подарунок! Залиш ялинку у лісі!

   Зроби лісу подарунок Залиш ялинку у лісі 2У переддень Нового року люди вирубують у лісі ялинки. Але люди не замислюються про життя цих ялинок. Ялинка росла кілька років, а потім прийшла людина і зрубала її. А навіщо? Всього лише, щоб помилуватися  декілька днів. А після свят цю красуню викинути і забудуть про неї.

   Саме в передноворічні  дні у Охтирській загальноосвітній школі І-ІІІст.  ім. Р.К. Рапія №5 ( 2-в кл (вч. Кужель С.О.), 2-б кл. (вч . Акімова М.О.), 2-г кл. (вч. Гузенко А.С.), 4 кл  (вч.  Олійник А.С.), 4-б кл. (вч Паламарчук В.В.), 2-а кл (вч. Семененко А.В.), у ОМЦПО-МАН (г-к «Мистецтво нашого народу», кер. Шведенко Я.С.) пройшли екологічні уроки  «Зроби лісу подарунок! Залиш ялинку у лісі!», акціі «На захист зеленої ялинки»,  проведені провідним спеціалістом з екологічної  освіти Сусловою О.В., майстер-класи, проведені керівниками декоративно-ужиткового напрямку ОМЦПО-МАН Шведенко Я.С. та Бабак Л.В.  Мета проведених заходів -  це допомога дітям у розширенні їх кругозору і уявленні про ялини і сосни  - як і де вона росте, як може пристосуватися до навколишнього  середовища, яку вона роль відіграє у  житті людини і в природі. Виховати у дітей моральні і естетичні якості, викликати бажання  захистити зелені красуні, знайти альтернативу живій.

   На заняттях діти пропонували, як можна припинити  варварське ставлення людей  до ялинок: збільшити штрафи за зрубані ялинки; посилити спостереження за ялиновими насадженнями;  створити спеціальні плантації ялинових дерев, щоб перед святами їх вирубувати, а навесні насаджувати нові саджанці;  виробляти штучні ялини і продавати за розумною ціною. Учні сподіваються, що запропоновані ними заходи хоч трохи покращать життя ялинових насаджень. Та не виключають і той факт, що знайдуться й такі люди, які і на запропоновані  заходи не звернуть уваги.

   Люди! Не рубайте ялинки, адже це не тільки красиві створіння, але й легені нашої планети. Кожним своїм необдуманим кроком ми наносимо непоправної шкоди природі.Люди, зупиніться !!!

   Маленький секрет про Ялинку: жива ялинка в будинку - вже не жива. І насильство над природою - гірший початок року. Наше завдання - зберегти Землю і подарувати Чисте Повітря  Нащадкам. Хай кожен з нас зробить свій вибір! І є Віра , що він буде  правильним. 

Зроби лісу подарунок Залиш ялинку у лісі 6Зроби лісу подарунок Залиш ялинку у лісі 7Зроби лісу подарунок Залиш ялинку у лісі 4Зроби лісу подарунок Залиш ялинку у лісі 5Зроби лісу подарунок Залиш ялинку у лісі 1Зроби лісу подарунок Залиш ялинку у лісі 3