І етап Всеукраїнського конкурсу

   І етап Всеукраїнського конкурсу5 січня на базі Охтирської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 3 пройшов І етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України. Під час відкриття конкурсу учасників привітали директор Охтирського краєзнавчого музею Міщенко Л.В. та заступник директора з навчально-виховної роботи ОМЦПО-МАН Попова Г.О. Конкурсна програма передбачала оцінювання науково-дослідницької роботи, виконання контрольної роботи та оцінювання захисту учнівського дослідження. Юні науковці Охтирки змагалися у 5 відділеннях :

-         мовознавства та літературознавства, фольклористики та мистецтвознавства;

-         екології , аграрних наук, хімії та біології;

-         наук про Землю;

-         історії та філософії;

-         математики, фізики, економіки.

Виступи юних дослідників та їх роботи оцінювали досвідчені педагоги, науковці, фахівці, у тому числі і працівники Гетьманського НПП.

   У відділені Екології, аграрних наук, хімії та біології, де одним із членів журі була провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманського НПП Ірина Зуза, було представлено 10 робіт: «Екологічні проблеми парку «Кнєжа»», «Вплив бур’янів на урожайність ячменю ярого»,  «Заростання чаші ячменю ярого вищою водною рослинністю», «Поширення епігейних лишайників південно-західної та західної околиці міста Охтирка», «Динаміка видового складу рослин улоговини Зеленого озера», «Розповсюдження Аmbrosia Аrtemisifolia у місцях масового відпочинку м. Охтирка Сумської області», «Цукровий діабет. Сучасна статистика та розповсюдження», «Туберкульоз – глобальна проблема людства», «Психологічні фактори стоматологічних захворювань», «Жіночі і чоловічі цінності та стереотипи очима засобів масової інформації».

   Переможці І етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких  робіт учнів-членів МАН будуть представляти Охтирку в ІІ етапі Конкурсу вже в лютому 2016 року. Побажаємо їм подальших перемог та творчої наснаги!