Вода – безцінне багатство нашої планети!

 

                    «Вода! Ти не маєш ні смаку, ні запаху, тебе не опишеш, тобою насолоджуєшся, не розуміючи, що ти є.

                     Ти не просто необхідна для життя, ти і є життя»

                                         Антуан де Сент-Екзюпері

   Вода – це найдивовижніший мінерал на Землі. Дивовижний тому, що створює умови для розвитку й росту різних форм життя. Недарма вчені вважають, що було б правильніше назвати нашу планету Вода, оскільки її поверхня ¾ вкрита водою.  Це океани, моря, озера та ріки, які, неначе артерії, пронизують земну поверхню. Кожен день величезна маса води переміщується по земній кулі, випаровується, випадає на Землю у вигляді опадів, здійснюючи  кругообіг води в природі. Завдяки цьому підтримується тепловий режим і існує життя на планеті. Вода – універсальний мінерал, найбільш розповсюджений серед інших мінералів на Землі. Роль води для живої та неживої природи дуже велика.

  Саме про воду розповідала провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманського НПП  Ірина Зуза на екологічних зайняттях, проведених  9 та 10 лютого 2016 року у Охтирській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. № 1: 1-в клас ( кл. кер. Требухова Ольга Михайлівна),  2-а клас (кл. кер. Воронько Тетяна Олександрівна).

   Діти дізналися багато цікавих фактів про воду, наприклад те, що вода має пам'ять. Також вони розгадували загадки про воду, вивчили її властивості  та запам’ятали, що вода – це єдина речовина на Землі, яка перебуває у трьох станах: твердому, рідкому та газоподібному. В кінці зайняття діти власноруч зробили плакати «Кожна краплина має значення», щоб завжди пам’ятати про те, що воду потрібно берегти.

   Вода – це найцінніше багатство на Землі. Світові запаси питної води виснажуються настільки швидко, що у найближчі п’ять років більш ніж половині населення земної кулі не вистачатиме води навіть для щоденних насущних потреб. Третина населення планети вже мешкає у районах де не вистачає води. Бережіть воду, адже вода – це безцінне багатство нашої планети!

    Вода-безцінне багатство нашої планетиБолото-невідємна частина природи2