Зимуючі птахи України

   Зимуючі птахи УкраїниНа вулицях панує зима, сніг вкрив землю білою ковдрою. За вікном  зимно та морозно. Люди   щонайшвидше намагаються   потрапити   до   своїх   теплих   осель. Поспішають… Тільки він нікуди не поспішає, сидить на гілці, розпушивши своє пір’ячко, мріє. Мріє про весняне тепле сонечко, про ясне блакитне небо…

    Чи    задумувалися    ви – як   братам  нашим   меншим взимку      живеться?    За   своїми       повсякденними клопотами люди навіть  не  помічають   труднощів, з якими стикаються в зимову пору пернаті друзі. Так, багато з них відлетіли в теплі краї і ми з нетерпінням чекаємо їх повернення, бажаючи знову почути дзвінкий спів. Адже із пташиним співом приходить весна. Та як бути тим птахам, які залишаються поряд з нами взимку?

 Зимуючі птахи України і стали головною темою розповіді на уроці природознавства, що провела провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманського НПП  Ірина Зуза 16 лютого у Охтирській ЗОШ І-ІІІ ст. №3, 2-в клас (кл. кер. Погоріла Наталія Миколаївна).

   Діти переглянули мультимедійну презентацію і дізналися, які птахи залишаються зимувати поряд із нами, більшість видів летять у теплі країни, а для деяких птахів з півночі, такими теплими землями є територія саме нашої України. В кінці зайняття учні власноруч виготовили з паперу яскравих синичок та снігурів, які залишилися їм на згадку про зустріч.

   Зима  складний  період  в  житті  птахів, ті види, які залишилися зимувати поряд з нами потребують найбільшої допомоги. Справжнім  подарунком для  пернатих  є  годівнички, які  можна  виготовляти  з  різноманітних  матеріалів. Головне  пам’ятати, що  пташкам  буде  зручно.

   Ми, насправді, не  байдужі  до  життя  цих  маленьких  беззахисних  створінь  і  тому дуже  організовано  приносимо  їжу  для них. Адже за птахами  дуже  цікаво спостерігати.