Нерест 2016

   Увага нерестГетьманський НПП повідомляє, що згідно з «Проектом організації території Гетьманського національного природного парку, охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів», затвердженого наказом Міністерства екології та природних ресурсів України від 31 грудня 2013року №562, визначається нерестовий період з 1 квітня по  20 травня. З метою створення сприятливих умов для нересту риби та інших водних живих ресурсів. Також забороняється всякий лов раків у період виношування ними ікри, личинок, першої линьки з 1 квітня по 9 червня включно.

   Під час нерестового періоду забороняється: любительське та спортивне рибальство, пересування будь яких плавзасобів в період нересту, крім суден Парку та спеціально уповноважених органів, за винятком аварійних ситуацій та проведення рятувально-пошукових заходів; дозволяється: любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега в межах населених пунктів в радіусі 200 м від їх межі.

   В разі порушення режиму охорони, використання територій та об'єктів природно-заповідного фонду настає адміністративна або кримінальна відповідальність відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України.