Вода це джерело життя

   Вода  джерело життяУ 1993 році  Генеральна  Асамблея  ООН прийняла офіційне рішення про проведення 22 березня Всесвітнього дня водних ресурсів. Ідея  проведення такої дати вперше була оголошена на конференції ООН в Ріо-де-Жанейро у 1992 році. Кожного року одна з установ ООН призначається координатором заходів Всесвітнього дня водних ресурсів і відповідає за просування нової теми під керівництвом Адміністративного комітету з координації. «Вода та робота» – тема Всесвітнього дня води 2016 року, що координується Всесвітньою організацією праці (ILO).                    

   Воду завжди вважали джерелом усього живого. Вона наскільки міцно увійшла в наше життя, що ми і не мислимо своє існування без неї. Цю речовину справедливо називають «колискою життя».  Вона слугувала середовищем, у якому, в процесі довготривалої еволюції на нашій планеті, розвивалися рослини й тварини. Встановився нерозривний зв'язок людини з водою, оскільки вода є постійним учасником біохімічних процесів, що відбуваються в живих організмах. Саме завдяки цій властивості вона стала «носієм життя».                                          

   Охорона водойм від забруднення - справа кожного з нас. Тільки спільними зусиллями держави, населення та громадськості є можливим  зберегти чисті води нащадкам.  З нагоди відзначення Всесвітнього дня води 21 березня для учнів  9 класу Боромлянського  НВК було проведено лекцію - бесіду на тему «Вода – джерело життя». Провідний фахівець відділу екологічної освіти Гетьманського національного природного парку Євдокимова Н.М. розповіла учням про території та об’єкти природно-заповідного фонду рідного краю, про важливість природних водних ресурсів, провела роз’яснювальну роботу на предмет бережливого ставлення до річок, ощадливого використання водних ресурсів, дотримання вимог водоохоронного законодавства та закликала займати активну позицію щодо цієї проблеми й долучатися до заходів, спрямованих на захист та охорону водних екосистем шляхом прибирання сміття на берегах річки, облагородженням замулених джерел, посадкою рядів дерев і кущів по межі прибережної захисної смуги тощо. Також з доповідями про стан водозабезпечення, особливості питної води  та причини її забруднення   виступили головний спеціаліст відділу природно-заповідного фонду та довкілля Департаменту екології, природних ресурсів та паливно-енергетичного комплексу Сумської ОДА Бердніков В.Ю, головний фахівець з використання водних ресурсів Боромлянського МУВГ Куценко В.Л.

   Учнівський колектив із зацікавленням сприйняв розповіді фахівців, діти з задоволенням взяли участь в обговоренні наданого матеріалу, задавали питання та отримували відповіді на них.