Весняні клопоти тварин

   Весна в житті диких тварин - один з найважливіших періодів. Адже з першими теплими днями настає можливість поповнення жирових запасів, неабияк витрачених за довгу голодну зиму. А ще весна - це час вирощування потомства. 

   Саме про весняні клопоти тварин і розповідала провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманського НПП  Ірина Зуза на своїх зустрічах з учнями Охтирської загальноосвітньої школи № 1 І-ІІІ ст.: 1-б кл. (кл. кер. Линник Анна Анатолівна), 1-в клас (кл. кер. Требухова Ольга Михайлівна),   2-а клас (кл. кер. Воронько Тетяна Олександрівна), які відбулися з 21 по 25 березня.

   Діти згадували, що змінюється в їхньому житті з приходом весни,а також які зміни відбуваються в природі. З теплих країв до нас повертаються птахи. Навесні відбувається багато змін і у житті тварин. Прокидаються звірі, які всю зиму спали. Вони виходять із своїх сховищ дуже худими і починають розшукувати корм. Деякі звірі линяють, свою теплу шубку вони змінюють на легку літню. Також, щоб бути  менш помітними, після танення зимового снігу, у деяких тварин змінюється забарвлення хутра. У більшості звірів навесні народжуються дитинчата, дорослі тварини піклуються про своє потомство: годують, захищають їх від ворогів.

   Навесні тваринний світ прокидається раніше, ніж рослини. Дерева ще голі, немає ні трави, ні квітів, а де-не-де уже можна зустріти перших комах. Саме у вигляді яскравої комахи сонечка діти, в кінці зайняття, виготовили закладини для своїх підручників.

Весняні клопоти тварин3

Весняні клопоти тварин1Весняні клопоти тварин2