Чарівна квітка надії

   Природа – це наш дім, у якому ми повинні бути не лише тимчасовими жителями, а й мудрими господарями. В умовах екологічної кризи, що  охопила не лише територію України, а й усю земну кулю, перед людиною постало завдання не тільки збереження, а й відновлення навколишнього природного середовища.

   Минулого року гуртківцями «Юні екологи»  Тростянецького ПД та Ю було поставлене завдання  висадити  саджанці підсніжника  на експериментальній ділянці Гетьманського національного природного парку та дослідити, чи приживуться вони на нашій території. Виявилося, що спроби не були марними та виправдали себе. І ось чарівна квітка надії вже радує наше око у весняному лісі. Цього року вирішили долучитися до надзвичайно корисної справи - створення в рідному краї мальовничого куточка за допомогою привезених із Карпат підсніжника звичайного та білокопитника лікарського ще й учні 8-А класу Тростянецької спеціалізованої школи №2 (вчитель Трубіцина К. А.).

   Фахівець з екологічної освіти Гетьманського НПП Євдокимова Н.М. та керівники гуртків Тростянецького Палацу Мовенко О.В. та Олесюк Л.С.  провели для школярів екологічний урок на тему «Поповнення видового складу ранньоквітучими рослинами території Гетьманського національного природного парку». Діти  дізналися багато корисної інформації про видовий склад лікарських рослин Парку, їх використання в офіційній медицині, про рослини – інтродуценти й способи їх поповнення та ті, які занесені до Червоної книги України. Після уроку школярі з задоволенням та великою відповідальністю взялися до  висаджування рослин. Усе робилося з великою відповідальністю, адже кожному хотілося, щоб саджанці прижилися та наступного року прикрашали ліс.

Чарівна квітка надії 9

Чарівна квітка надії 8Чарівна квітка надії 6Чарівна квітка надії 7Чарівна квітка надії 3Чарівна квітка надії 4