Сумщини природу збережемо

   11 березня Тростянецький Палац дітей та юнацтва гостинно відчинив свої двері для знавців природи. За співпраці Гетьманського національного природного парку та Тростянецького Палацу дітей та юнацтва для учнів Тростянецької спеціалізованої школи №2, №5 був проведений  інтелектуальний екологічний турнір на тему: «Сумщини природу збережемо». До складу суддівського журі були запрошені начальник Тростянецького природоохоронного науково-дослідного відділення ГНПП Гулюк О., провідний фахівець з екологічної освіти Євдокимова Н., завідувач відділом спортивно-масової роботи ПД та Ю Олесюк  Л.

   Командам було запропоновано питання у чотирьох номінаціях: «Історія рідного краю»; «Екологія»;  «Гетьманський національний природний парк»; «Червонокнижні рослини». У процесі конкурсу, переглядаючи біологічні слайди – ілюстрації, учні змагалися в уміннях тлумачити природні процеси, об’єкти та явища, продемонстрували глибокі знання про Гетьманський парк як природно-заповідну установу, його рослинні угруповання, що перебувають піл загрозою зникнення тощо. При цьому журі врахували оригінальність змісту, обґрунтованість виступу, комунікативність якостей та культуру мовлення учасників. Представникам кожної команди вдалося змістовно виступити, продемонструвати свідоме ставлення до актуальних екологічних проблем та успішно відстояти командну точку зору. За результатами змагань із рахунком  90 : 170 перемогу здобула  команда  «Сузір’я».

  Сподіваємося, що проведення такого заходу залишило в душах підростаючого покоління  яскравий слід прекрасного природоохоронного спілкування. Майбутнє нашої держави за розумними, ерудованими та екологічно вихованими людьми.

Сумщини природу збережемо 4 

Сумщини природу збережемо 2Сумщини природу збережемо 3