Плідна співпраця

   Плідна співпраця 3З приходом теплих весняних днів у наших лісах з'являються тендітні первістки оновленої землі - первоцвіти. Вони є безцінним даром природи, першою усмішкою весни, прикрасою лісів. Як символи весни і емблеми оновлення природи, вони покривають лісові галявини, заквітчають землю ніжними барвами і, замилувавшись вкотре цим дивом природи, хочеться жити і творити добро для ближнього.  

   Первоцвіти – це не ті рослини, які даровані людині для життя, вони не служать їжею, одягом, будівельним матеріалом. Тому й ставлення до них повинно бути особливим. Треба пам’ятати, що зірвані квіти не принесуть насолоди, хіба що смуток, бо в’януть. Мертві первоцвіти не можуть служити символом радості. Таку роль вони можуть відіграти лише будучи живими у природному середовищі.  

   З метою привернення уваги мешканців міста Охтирка до  проблеми зникнення і безпощадного знищення первоцвітів провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманського національного природного парку Суслова О.В. 18 березня провела екологічну акцію «Збережемо первоцвіти разом». До акції  долучилися і вихованці гуртків «Український сувенір» (керівник Бабак Л.В.), «Мистецтво нашого народу» (керівник Шведенко Я.С.), «Креативне рукоділля» ( керівник Ткаченко А.Ю.) Охтирського міського центру позашкільної освіти – Малої академії наук учнівської молоді. Вихованці разом з керівниками  виготовили штучні квіточки з сюрпризом-цукеркою, які дарували всім перехожим. А останні в свою чергу з розумінням і гордістю за піклування про майбутнє природи приймали квіти і дякували  дітям  за добру справу.

Методист ОМЦПО-МАН   С.Теличко (офіційний сайт Охтирської міської ради, сайт Відділу освіти від 21.03.2016р.)

Плідна співпраця 5

Плідна співпраця 2Плідна співпраця 4