Перші відвідувачі…

   Благовіщення Пресвятої Богородиці – один з найбільших празників у літургійному році. Це третє за значенням народно-релігійне свято після Великодня і Різдва Христового. Християни східного обряду відзначають Благовіщеня 7 квітня. Саме цього дня завітали на екологічну стежку «Литовський бір» Гетьманського національного природного парку перші відвідувачі – вихованки  Охтирського професійного училища соціальної  реабілітації, директор закладу Гмиря О.М, помічник директора з режиму Саміленко Г.О., психолог Буймер Н.В., старший вихователь Саєнко М.В., вчитель математики Текуч Д.І. З цієї нагоди провідний фахівець з екологічної освіти Суслова О.В. провела екскурсію для дівчат та працівників училища, а керівник гуртка декоративно-ужиткового напрямку Охтирського МЦПО-МАН  Шведенко Я.С. – весняний майстер-клас на природі.    

   Вихованки гарно відпочили, набралися цілющої  енергії від реліктових сосен, вдихнули аромат весняних квітів,  познайомилися з живою пам’яткою природи. Приємна киснева втома здолала всіх. А сил наприкінці дня додала улюблена польова каша. Весняний день пройшов немарно, а з користю для всіх!

 

Відгук:

    7 квітня у Благовіщення Пресвятої Богородиці  та Всесвітній день здоров’я вихованки професійного училища соціальної реабілітації отримали можливість відвідати унікальну пам’ятку природи – Гетьманський національний природний  парк. Цікава, пізнавальна екскурсія екологічними стежками парку дозволила учням побачити неймовірно гарні краєвиди рідного краю, помилуватися красою ніжних весняних рослин, відчути аромат соснової кори. Фахівець з екологічної освіти Суслова О.В. познайомила дівчат з історією створення заповідника, його традиціями, багатством флори і фауни, намагаючись поділитися з ними любов’ю до світу природи та формуючи бережливе ставлення до всього живого. Вихованки із захопленням оглядали  територію парку, шукали загублені надії у хвильках чистої, мов сльоза, Ворскли,  набирались сили в обіймах міцних широких величних дерев.  Майстер - клас за участю працівника Охтирського міського центру дитячої та юнацької творчості Шведенко Я.С. з виготовлення великодніх сувенірів з тіста у затишному мальовничому куточку парку, облаштованому золотими руками його працівників, став ще однією приємною несподіванкою екскурсії. Приготування цілющої польової каші та доброзичливе частування завершило цей незабутній, наповнений приємними враженнями світлий день. Педагоги училища та учні щиро вдячні працівникам Гетьманського національного парку за маленьке свято на лоні такої унікальної природи Охтирщини.

 

Старший вихователь Охтирського професійного училища соціальної реабілітації  

Саєнко Маргарита Вікторівна

 

Перші відвідувачі 3

Перші відвідувачі 1Перші відвідувачі 2