Весняна толока в селі Лутище

   Проведення весняних толок стало доброю традицією для Гетьманського НПП, започаткованою ще з моменту його заснування. Кожної весни працівники парку з граблями та лопатами виходять на прибирання зелених територій, залучаючи до цього не байдужих людей. Цього року, а саме 15 квітня, один із суботників пройшов на околицях с. Лутище Охтирського району на березі річки Ворскла, в якому прийняли участь не тільки працівники Гетьманського НПП, а і працівники Лутищанської сільської ради.

   Всі займалися очищенням русла річки Ворскла від стовбурів дерев, які впали  та заважають течії, виловлювали сміття, очищали міст  та приводили його в належний стан. Нікого не злякав навіть весняний дощ і за декілька годин роботи працівники, за допомогою трактору, витягнули з річки близько десяти дерев, все сміття та гілля, що принесло течією, а ще як змогли, своїми силами, полагодили міст, який дуже необхідний місцевій громаді. 

   Одночасно звертаємося із закликом до населення викидати сміття у спеціально призначених для цього місцях, а річки та прибережні території використовувати для оздоровлення та відпочинку.

Весняна толока в селі Лутище 3

Весняна толока в селі Лутище 1Весняна толока в селі Лутище 2