Не я б’ю, верба б’є

   26 та  29 квітня 2016 року за ініціативи методиста декоративно-ужиткового напрямку Охтирського МЦПО-МАН Теличко С.В. відбулися уроки довкілля «Дерево з легенд» для вихованців декоративно-ужиткового напрямку та другокласників ЗОШ І-ІІІ ст.ім. Р.К.Рапія №5, які підготувала провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманського національного природного парку  Суслова О.В. Діти  дізналися багато цікавого про незмінний символ нашої держави - вербу. Поринули  у таємниці біблійної історії і дізналися, чому саме цю рослину освячують напередодні Пасхи. Говорили про те, яку користь верба приносить людям, чому українці люблять і поважають її, про народні традиції та свята.

   Після заняття вихованці Охтирського МЦПО-МАН  об’єдналися у групи, кожна з яких виконувала певне завдання. Юні умільці  виготовляли  крапанки, писанки-зернівки, декоративні, бісерні писанки, писанки в техніці декупаж, артишок. І як підсумок заняття діти представили оригінальний пасхальний букет з гілки верби та власноруч виготовлених писанок. А учні 2-а кл. (вч. Семененко А.В.) взяли участь у майстер-класі, який провела для них керівник гуртка декоративно-ужиткового напрямку «Мистецтво нашого народу»  Охтирського МЦПО-МАН Шведенко Я.С. Виготовлені  писанки діти понесли додому, щоб порадувати своїх рідних. 

   Верба - це символ весни, родючості, здоров'я, радості і життя. Ми повинні бережно ставитись до рідної природи! Шанувати і берегти дерева, знати їхні особливості, значення, розумно їх використовувати, щоб бути природі другом, справжнім патріотом України.

Не я бю верба бє  3

Не я бю верба бє  1Не я бю верба бє  2