Птахи – це окраса нашого життя

   Птахи – це окраса нашого життя. Саме вони зачаровують своїм співом, поведінкою та надають природі неповторного колориту. Роль птахів, як винищувачів шкідливих комах відома здавна, а їх здатність концентруватися в місцях масового розмноження комах, які можуть призводити до повного всихання деревостанів, робить птахів важливим біологічним фактором, що впливає на зменшення чисельності шкідників. 

   З метою привернення уваги школярів до охорони перелітних птахів у період їх повернення із зимівлі до рідного краю та проведення практичної дії з охорони і збереження орнітофауни ДП Тростянецький агролісгосп та Гетьманський національний природний парк продовжує щорічне проведення Всеукраїнської акції «День зустрічі птахів». На початку весни  працівники агролісгоспу надали матеріал для виготовлення шпаківень вихованцям гуртка «Різьба по дереву» Тростянецького Палацу дітей та юнацтва, керівник Буднік В’ячеслав Васильович. Майструючи штучні гніздівлі, гуртківці не тільки удосконалили свої практичні навички роботи з деревиною, а й  зробили корисну для природи справу. У межах Гетьманського НПП, що на території Кам’янської сільської ради Тростянецького району, працівниками агролісгоспу були розвішені виготовлені штучні гніздівлі. А вже в травні місяці на цій території працівниками Гетьманського парку, керівниками гуртків Палацу дітей та юнацтва та гуртківцями був проведений моніторинг заселення птахів у штучних гніздівлях. 

   Приємно бачити, що підростаюче покоління бере активну участь у природоохоронних заходах і тим самим стає ближче до природи.

Птахи  це окраса нашого життя 3

Птахи  це окраса нашого життя 2

Птахи  це окраса нашого життя 1