Змії – унікальні істоти нашої планети

   Змії … Форма їх тіла, особливості пересування, здатність відновлювати  шкіру – все це заворожує та не може не дивувати! Скільки таємниць і загадок зберігають у собі ці істоти. Лише у небагатьох людей є можливість їх вивчати, але у більшості вони викликають страх чи огиду.

   Саме ці загадкові створіння і стали головною темою на екологічних зайняттях, які проводила провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманського НПП Ірина Зуза з 19 по 24 травня в Охтирських загальноосвітніх школах І-ІІІ ст. №3 – 2-в клас (кл. кер. Погоріла Наталія Миколаївна) та №1 - 3-в клас (кл. кер. Борисенко Любов Григорівна), 3-а клас (кл. кер. Мирошніченко Ольга Миколаївна) присвячених Міжнародному дню біологічного різноманіття. Діти дізналися багато нового та цікавого про змій, і були здивовані що їх треба оберігати, бо вони приносять велику користь винищуючи величезну кількість гризунів також не дарма змія завжди служила символом лікувального мистецтва. Людям  ще з давіх-давен відомо, що зміїна отрута не тільки вбиває, а й має цілющі властивості. Тому з давніх часів людина намагалася використовувати отруту в своїх цілях.  Будь-яка отрута, розбавлена у відповідних пропорціях, стає ефективним ліками. Знаючи це, людина добилася того, що зміїна отрута вважається серйозним медичним препаратом, який допомагає при багатьох хворобах і з якого можна черпати нові сили. Також учні переглянули мультимедійну презентацію про змій - рекордсменів, які живуть на нашій планеті та дізналися, яких представників цього виду можна зустріти на території Гетьманського НПП. В кінці зайняття діти власноруч виготовили змій із паперу.

   Змія майже ніколи не нападає першою. Як правило, це відбувається, якщо її потривожити або наступити. Тому в лісі варто бути обережними. Зустрічаючись із змією, краще завмерти на місці і не рухатися, тоді вона сама поповзе від вас.

   Змія – один із найстаріших жителів Землі, вона з’явилася задовго до людини і за тривалу історію еволюції навчилася раціонально оцінювати життя і бути терплячою. Можливо мудрість змії полягає ще й у тому,що вона зуміла вижити поруч з нами, людьми. 

   Люди повинні нарешті змінити своє ставлення до світу, що їх оточує, навчитися розуміти і любити тих, хто не схожий на них, жити в гармонії з природою і самим собою. Так, як це роблять змії – унікальні, чудові, мудрі істоти.

Змії-унікальні істоти нашоі планети 5Змії-унікальні істоти нашоі планети 6

Змії-унікальні істоти нашоі планети 3

Змії-унікальні істоти нашоі планети 2

Змії-унікальні істоти нашоі планети 1

Змії-унікальні істоти нашоі планети 4