Зелене світло майбутнього

   Зелене світло майбутньогоПротягом шести років В-Писарівське ПНДВ Гетьманського національного природного парку плідно співпрацює з В-Писарівською станцією юннатів (СЮН). Кожного року проводиться велика кількість акцій присвячених збереженню природи, таких як «Чисте довкілля», «Зустріч птахів», «Посади своє дерево» та інші. Для гуртківців проводяться екскурсії по мальовничим місцям Гетьманського НПП, в ході яких фахівці з рекреації Парку ознайомлюють дітей з природою нашого краю.

   Серед основних напрямів діяльності колективу СЮН - трудове й естетичне виховання, дослідницька й профорієнтаційна робота, екологічна освіта. Юннати разом зі своїми керівниками гуртків та працівниками Парку залюбки подорожуючи екологічними стежинами, досліджують його флору та фауну. А з приходом на роботу до позашкільного закладу методиста Ольги Мовчан, яка за фахом географ, дослідницька робота юннатів набула ще й географічного спрямування, результатом чого стала збірка: «Картографічні моделі рельєфу Гетьманського національного природного парку». Презентував її вихованець гуртка «Юний дослідник» Олексій Драгун, який є укладачем збірки, а його рецензенти - Ольга Мовчан і її колишній учень, випускник Великописарівської школи Олег Скляр, який займається ГІС-технологіями і в той же час є науковим співробітником Гетьманського національного природного парку. 

  Крім цього хотілось би подякувати  вихованцям та керівникам СЮН за знятий цікавий фільм про екскурсію по екологічній стежці «Дивосвіт Слобожанщини» який  Ви можете передивитись за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=GGZW5cNpxSw .

   Ми вдячні всім вихованцям СЮН та персонально Каріні Городничій, учениці В-Писарівської ЗОШ, керівнику СЮН  Драгун З.П, методистам Мовчан О.М. та Лисанко Н.М.