Ліс - народне багатство. Бережемо хвойні дерева

   Ліс - народне багатствоНапередодні новорічних свят стартував навчально-дослідницький проект Гетьманського НПП та Охтирського МЦПО-МАН «Ліс - народне багатство. Бережемо хвойні  дерева».

   Чи уявляєте Ви  Новий рік без ялинки? Поруч з нами живе дуже знайоме і в той же час загадкове дерево – ялинка. Юним дослідникам  ОМЦПО-МАН та фахівцям Гетьманського НПП стало шкода, що щороку гинуть тисячі цих прекрасних дерев. Тож чи можна замінити живе дерево на штучне і таким чином залишити у лісі ялинки, які разом з іншими деревами є легенями наших населених пунктів та цілих регіонів?

   Вихованці дослідницько-експериментального напряму ОМЦПО-МАН та дорослі обох установ  спільно вирішили провести дослідження  з питання: «Скільки ялинок можна врятувати в Охтирському міському  центрі позашкільної освіти - Мала академія наук учнівської молоді за один рік?» Проект навчально-дослідницький, колективний, короткостроковий. Строки реалізації проекту: з 1 грудня 2016 р. до 15 лютого 2017 року. Учасники: вихованці дослідницько-експериментального напряму ОМЦПО-МАН віком від 10 до14 років. Проблемні питання, які ставлять перед собою учасники:

-         Чи готові ми  замінити живі ялинки на штучні?

-         Куди подіти «відпрацьоване» хвойне дерево без шкоди навколишньому середовищу?

Мета проекту: привернути увагу громадян до проблеми збереження хвойних дерев у нашій місцевості, показавши їх роль і значення. Зібрати якомога більше цікавого матеріалу. Розповісти учням та вихованцям   ОМЦПО-МАН  про хвойні дерева. Запропонувати методи утилізації відпрацьованих хвойних дерев на основі використання їх властивостей.

         Якщо Ви не байдужі до природи рідного краю та маєте власну думку з цього приводу, учасники проекту просять долучитися до участі в ньому, відповівши на питання, викладені у невеликій анкеті.

 АНКЕТА

1.Як Ви прикрашаєте свою оселю на Новий рік?

 А)Живою ялинкою чи сосною                Б)Штучною ялинкою чи сосною.

В)Власна відповідь______________________________________

 

2.Що Ви будете робити з живим деревом після Свята?

 А) Викину на смітник                       Б) Використаю як корм тваринам

В) Використаю як добриво               Г) Використаю на дрова

Д) Власна відповідь_______________________________________

Відповіді просимо присилати на електронну адресу: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Дякуємо!