Гаряча пора юних науковців Охтирки

           Майже сто юних науковців міста Охтирки взяли участь у І (міському) етапі Всеукраїнського конкурсу науково-дослідницьких та пошукових робіт учнів-членів МАН, що проходив на базі Охтирської ЗОШ І-ІІІ ступенів №3. У конкурсі 92 юних науковців міста змагалися у 6 відділеннях: мовознавства, літературознавства та фольклористики, історії та філософії, наук про Землю, біології та хімії, економіки, математики. Усього працювало 23 секції.  

         У 2017 році було допущено до конкурсу і юних науковців на окремих секціях «МАН-ЮНІОР-ДОСЛІДНИК» (7-8 класи) та «Юний дослідник» (4-6 класи), де підростаюча учнівська молодь мала змогу презентувати свої дослідження у довільній формі.

         Обдаровану молодь міста вітали начальник відділу освіти Тронь А.В., провідний спеціаліст Охтирського краєзнавчого музею Міщенко Л.В., заступник директора ОМЦПО-МАН Попова Г.О. На заході були присутні  представники Охтирського місцевого центру безоплатної вторинної правової допомоги разом з директором Козир Т.О., які разом з юними науковцями представляли спільний проект центру, Охтирської ЗОШ І-ІІІ ст. № 3 та  ОМЦПО-МАН «Закон-понад усе!». Результатом тісної співпраці цих установ стали наукові роботи  на секції правознавства: «Правове забезпечення надання безоплатної правової допомоги. Порівняльно-правовий аспект», «Діяльність Охтирського МЦ з надання БВПД», «Розвиток вторинної правової допомоги в Україні».

         Цікавим моментом у відкритті заходу була і презентація спільного проекту Гетьманського національного природного парку та ОМЦПО-МАН  «Ліс - народне багатство. Бережемо хвойні  дерева». Кожен учасник Конкурсу узяв участь у анкетуванні, де висловив думку про доцільність знищення ялинок під час  проведення Новорічних свят та пропонував альтернативу новорічному дереву.

Конкурс складався з 3 складових: заочне оцінювання науково-дослідницьких робіт, рефератів, розширених тез, виконання контрольної роботи з базових дисциплін, захист наукових робіт.

         Оцінювання конкурсу здійснювали 23 педагоги, спеціалісти та фахівці Охтирського музею (Міщенко Л.В.), Гетьманського НПП (Суслова О.В., Зуза І.В.)

       Переможці І етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН візьмуть участь у ІІ (обласному) етапі Конкурсу, який відбудеться у лютому 2017 року в м.Суми.

Методист дослідницько-експерементального

 напряму ОМЦПО-МАН Литовченко О.О.

Гаряча пора юних науковців Охтирки  1Гаряча пора юних науковців Охтирки  2Гаряча пора юних науковців Охтирки  3