Чи є життя в воді під льодом?

   
Закував мороз річки і озера. Лід зверху покритий товстим шаром снігу. Чи не проникають промені сонця в підводний світ? Там холодно і темно. Але Життя є і під льодом. Дрімають річкові риби. Зарилися в мул раки і жаби.

   27 січня до Всесвітнього дня водно-болотних угідь, за ініціативи вчителів Охтирської ЗОШ І-ІІІ ст. №5 ім. Р.К. Рапія Семененко А.В., Гузенко А.С., третьокласники були присутні на екологічному занятті «Чи є життя в воді під льодом?» , яке провела провідний фахівець з екологічної освіти ГНПП Суслова О.В.

   Учні дізналися як утворюється лід, чи є життя під льодом, як живуть земноводні, плазуни, риби, де зимують раки. Цікавим фактом стало те, що зимуючим підводним рослинам доводиться жити в пітьмі. І все ж деякі з них зеленіють і ростуть. Багато мешканців водойм зимують у вигляді кореневищ, що знаходяться на дні. У жодного з водних рослин взимку не залишається живих органів на поверхні водойми, вкритій кригою.

   Екологічні заняття, присвячені Всесвітньому дню водно-болотних угідь, були проведені  і для учнів Охтирської загальноосвітньої ЗОШ І-ІІ ст. №6  2 кл (вч. Гриб С.А.), 4 кл (вч. Гейко О.О.), учнів ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Остапа Вишні  №4 1 кл  (вч. Жовба Л.П.).

Чи є життя в воді під льодом

Чи є життя в воді під льодом 1Чи є життя в воді під льодом 2