Віртуальна подорож материками планети Земля

Віртуальна подорож материками планети ЗемляВіртуальна подорож материками планети Земля 2Тепер мені Землю цікаво вивчати

 І виникли в мене питання свої.

 Про нашу планету я все хочу знати,

 Відкрийте, будь ласка, секрети її.

 

    На землі так багато куточків, які так і манять до себе. Пустеля Сахара і діючі вулкани, льодовики і коралові острови - все це так хочеться побачити.      І це стало можливо 17 лютого завдяки віртуальній подорожі учнів 4 класу Охтирської ЗОШ І-ІІ ст. №6 (вч. Гейко О.О.) материками планети Земля.

   Провідний фахівець з екологічної освіти Суслова О.В. розповіла , що материки  - це великі ділянки суходолу, оточені з усіх сторін водою. На Землі є шість материків: Євразія, Африка, Північна та Південна Америка, Австралія, Антарктида. Вони відрізняються між собою за розмірами, формами земної поверхні, природою.

   Діти залюбки почули історію виникнення материків. Мандруючи по земній поверхні, досліджували дивовижні її "шматочки": найдовші і найповноводніші річки, найвищі водопади, найчистіше, найтепліше море, дивовижних мешканців та рослин і т.д.

   Якщо поглянути на Землю із Космосу, то видно, якою малою є наша планета порівняно зі Всесвітом. Це ще раз переконує людей у необхідності захищати свій дім – планету Земля!

Майбутнє нашої планети залежить від майбутнього покоління, тому що вони можуть «стати дослідниками, моряками, авіаторами, інженерами, вченими, що переможуть усі труднощі і стихії»( Микола Трублаїні).