Охорона природи в Україні

В Червону книгу ми занесли

Світ неповторний та чудесний,

Що поступово вимирає,

давно рятунку в нас благає.

Ми всі – господарі природи,

Тож збережімо її вроду!


   З метою ознайомлення  з природними багатствами України, формуванням  понять «заповідник», «заказник», «національний парк», «Червона книга», розширення  уяви  про навколишній світ, виховування  бережного ставлення до природи з 24 лютого по 3 березня для учнів 3-А кл. (вч. Семененко А.В.), 3-Б кл. (вч. Кужель С.О.) Охтирської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Р.К. Рапія №5, 3 кл. (вч. Гордєй В.В.) Охтирської  ЗОШ І-ІІ ст. №6 провідним фахівцем з екологічної освіти Гетьманського НПП Сусловою О.В. були проведені екологічні уроки «Охорона природи в Україні. Червона  книга».

   Люди, які проживають у всіх куточках нашої планети, прив'язуються душею до краси цього світу. Одні з задоволенням слухають пісні дивовижних птахів, інші спостерігають з укриття за звичками диких звірів, а хтось не може відірвати очей від непримітної польової квіточки. Люди не просто люблять красу. Вони хочуть, щоб їхні діти і внуки також змогли випробувати піднесені почуття, які змушують людину прийти до єдиного, але дуже правильному і точному висновку - ми всі є однією великою сім'єю. Поки ще ця сім'я дійсно велика.

   За тривалий час існування нашої планети зникло назавжди багато живих істот, проте в наші дні це небезпечне явище прискорилося. За підрахунками вчених, щодня на нашій планеті вимирає один вид рослин чи тварин. Щоб якось покращити ситуацію,  держава  прийняла ряд законів і програм, спрямованих на охорону і  збереження природи. А ще для збереження рідкісних видів рослин і тварин  створено  спеціальну  «Червону книгу». Важливий крок на шляху захисту й порятунку природи — виділення територій, де рослини і тварини зберігаються в недоторканності. Це заповідники, заказники, національні парки. Але обов’язок кожного – бережне та відповідальне  ставлення до живої і неживої природи, дотримання правил поведінки у довкіллі.

 Будь другом природі!

Охорона природи в Україні 2Охорона природи в Україні 3Охорона природи в Україні 1