Збережи ялинку

   Збережи ялинку 17 12 2012 Охтирка 11У рамках акції "Збережи ялинку" 17 грудня 2012р. за ініціативи Гетьманського національного природного парку відбулася зустріч учнів молодших класів з майстринею соломо плетіння Кравченко Тетяною Василівною. На зустрічі діти дізналися багато нового про відродження українських традицій, про дідухів - символу предків, що мають прийти на свята до своїх живих родичів, символу доброго врожаю, миру й злагоди в родині, достатку в домі. Мова йшла про те, що у наш час мало хто точно дотримується традицій. Сніп давно замінила жива ялинка, рідше - невеликий «букет» із колосків, різних сухих трав та квітів, безсмертників. Проте приємно, що щороку дедалі більше українців відновлює традицію ставити на Різдво у своїх оселях дідуха.

   Представники Парку розповіли присутнім, що бажання прикрасити живим деревом свою оселю завдає природі чималої шкоди. І як приємно усвідомлювати, що збережені ялини і сосни будуть рости на радість людству. І так природно милуватися зеленими красунями саме у лісі.

   Майстриня показала дітям і всім присутнім мастер-клас з соломо плетіння. Учні самі власноруч спробували сплести перші стіжечки. Тетяна Василівна познайомила маленьких гостей зі своїми роботами, ялинковими прикрасами, навіть розкрила таємниці їх виготовлення.

   На згадку про себе майстриня подарувала Пару дідуха, а дітям - обручки та заготовки для майбутніх іграшок.