Весняні клопоти тварин і птахів

   Весняні клопоти тварин і птахівВесна - період пробудження і розквіту природи. З настанням весни у звірів з'являються нові турботи. Потрібно вчасно змінити теплий, зимовий «одяг» на легший. Деякі звірі линяють (у кінці травня в більшості звірів линяння закінчується). «Переодягаються» на літо і птахи. Вони намагаються не відрізнятися від загального фону навколишнього середовища. Маскування - порятунок тварин.

   Весна - це час великих змін і в житті ссавців. Заєць – міняє шубку. Ведмідь, їжак – прокидається від сну. Птахи - повертаються з теплих країв. Відкладають яйця і висиджують пташенят. Комахи вилазять із під кори.

У багатьох звірів якраз навесні з’являється потомство.

   Коли і як тварини і птахи починають готуватися до весни, як піклуються про своє потомство  дізналися  16 березня учні 2-б класу Охтирської ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Р.К. Рапія №5 (вч. Одольська С.П.)  на екологічному занятті, яке провела провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманського НПП Суслова Оксана.

   Кожна тварина по-своєму пристосовується до тих сезонних змін, які відбуваються в природі. Всі тварини завчасно готуються до весни, і це закріплено спадково.