Свято первоцвітів

   Свято первоцвітів 127 березня за співпраці Гетьманського національного природного парку та Тростянецького дошкільного навчального закладу «Ромашка» відбулося «Свято первоцвітів». Цього дня прикрашала дитячий садочок природоохоронна виставка «Вас вітають первоцвіти», композиції на яку створили  дітки  різних груп разом зі своїми батьками. Заступник начальника відділу екологічної освіти Гетьманського НПП Євдокимова Н.М. ознайомила малят з первоцвітами, правилами поведінки на природі та проблемами знищення ранньоквітучих рослин і важливості їх охорони й збереження. Після проведення екохвилинки вихованці садочка долучилися до  природоохоронної акції «Збережемо первоцвіти».

- Пам’ятайте, що людина – частинка природи! Ми звертаємось до вас від імені первоцвітів:

- Не зривати під час цвітіння;

- Не засмічувати місцевість, де ростуть квіти;

- Не руйнувати місця, де ростуть первоцвіти;

- Любити квіти, значить оберігати їх, не знищувати;

- Ми  порадили б вам дарувати квіти своїм близьким у горщечках, адже вони також радують очі і приносять естетичну насолоду;

-  Давайте навчимося жити у злагоді з навколишнім світом, щоб зрозуміти, що всі ми мешканці планети і дуже потрібні одне одному.

   Саме із такими словами звернулися юні вихованці старшої групи «Подоляночка» Тростянецького дошкільного навчального закладу «Ромашка» (вихователь Рибальська А.В., вихователь-методист Голікова Н.І) до пересічних громадян міста, вручили перехожим екологічні листівки із закликом збереження первоцвітів.

   Сподіваємося, що хай і невеличка, але необхідна практична справа для того, щоб зберегти первоцвіти, щоб всі хто їх побачить, згадали прохання маленьких дітлахів: первоцвіти зривати не можна.

Свято первоцвітів 3Свято первоцвітів 4Свято первоцвітів 2