Шануйте і бережіть природу, бо іншої у нас не буде

   Шануйте і бережіть природу 1Люди усього світу відзначають  день Довкілля  для того, аби підсилити увагу до навколишньої природи, оцінити стан, в якому вона перебуває.  Значення створення Дня довкілля полягає в тому, що навчає людей шанувати і берегти природу, бо іншої у них не буде.

   З 10 по 13 квітня інспекторський склад, майстри Охтирського природоохоронного науково-дослідного відділення та провідні фахівці з екологічної освіти Гетьманського НПП брали участь у прибиранні та благоустрою території в межах Парку, готували до зустрічі з відвідувачами еколого-пізнавальну стежку «Литовський бір».

   Кожна людина повинна усвідомлювати свою роль у намаганні зберегти планету, її багатства і ресурси для нащадків. Усталеність в екології вкрай важлива як для багатих, так і бідних. Народи годуються з того, що дають луки, ріки, озера. Вони дихають повітрям, споживають продукти, п’ють воду, що дарує природа. Тому потрібно зупинити її руйнування.

   Працівники Парку закликають кожну людину не бути байдужою до навколишнього середовища і сприяти її захисту. День довкілля створений для того, щоб направити думки всіх, хто живе на нашій планеті на збереження рівноваги в природі, аби громадяни замислилися над тим, що вони спроможні зробити, аби екологія на Землі стала кращою.

Шануйте і бережіть природу 3Шануйте і бережіть природу 4Шануйте і бережіть природу 2