Земля – наш спільний дім

   Земля наш спільний дім 1Земля наш спільний дім 2Наша планета Земля - наш рідний дім, в якому створені для нас особливі сприятливі умови, що сприяють нашому існуванню і життєдіяльності, що відкривають для нас вдосталь можливостей й достатній простір для їх реалізації. Далеко не кожна планета наділена таким унікальним потенціалом і розташована в таких унікальних умовах, які дозволили б такий бурхливий розквіт життя і її форм на такому, здавалося б обмеженому просторі у всесвіті. А адже вона така одна!

   Та часто люди не замислюються над майбутнім нашої планети. Нищення лісів, шкідливі викиди в атмосферу, забруднення річок і морів призводять до загибелі тварин та рослин, побачити які тепер можна лише в Червоній книзі. Саме для того, щоб звернути увагу людей на ці проблеми, і був створений Міжнародний день Землі, який покликаний об’єднати жителів планети у справі захисту навколишнього середовища.

   13 та 14 квітня, до Міжнародного дня Землі, пройшли екологічні зайняття в Охтирській ЗОШ №1: 2-в кл. (кл. кер. Требухова Ольга Михайлівна), 2-г кл. (кл. кер. Кривоколіско Тетяна Анатолівна), на тему «Земля – наш спільний дім». Провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманського НПП  Ірина Зуза розповіла про екологічні проблеми людства та можливі шляхи їх вирішення, діти дізналися як саме забруднюючі речовини впливають на навколишнє середовище, що потрібно робити для того щоб планета залишалася чистою, адже вона дійсно потребує нашої допомоги, учні зрозуміли, що дуже важливо вміти захищати і берегти свою планету, цим самим берегти себе і своє здоров'я. В кінці зайняття діти займалися виготовленням плакату, який показує, що доля планети в наших руках.

    Земля – наш спільний дім. Саме від кожного з нас залежить, що буде на нашій планеті завтра. Про це потрібно пам’ятати завжди!