Шалена осінь!!! Нам чи сумувати?!

   Шалена осінь 22 10 2012 ВПисарівкаХіба може бути щось глибше за осіннє небо чи більш запашне, чим грибний ранок?! Чи є щось коштовніше за золото лісів і срібло річкової хвилі, що виблискує у променях після полуденного сонця, стомлено гойдаючи стадо гусей?! Шалена осінь… Хіба її збагнеш, коли ще вранці зривалася дрібна мряка, а вже по обіді чисте прозоре повітря захоплює подих і у високе сонячне небо летять веселі дитячі голоси?! Ми знову на природі!

   І знову працівники Гетьманського національного природного парку Кривонос С.С. та Обідець М.П. разом з учнями 7-Б ( класний керівник Лисенко Н.М) та 9-В класів Великописарівської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів вирушили у осінній трудовий десант на узбережжя річки Ворскла. Чимало молодих дерев посадили ми ще навесні, та нажаль, літню спеку пережили далеко не всі саджанці. Прикро… Та хіба може це зупинити нас?! Коли дитинство і юність ще прагнуть звершень, коли енергія хлюпоче через край, а спільна колективна справа аж підштовхує – хіба ж нам сидіти, склавши руки?!!! Коли від спілкування з природою та друзями аж паморочиться голова, коли тонкі пахощі лісової каші аж до оскомини лоскочуть ніздрі – хіба ж залишишся осторонь такого діла?!

-         Коли я стану вже статечним дідом і житиму у Лондоні, ходитиму у білому костюмі та у капелюсі, обов’язково розповім усім своїм знайомим про це місце і усі ми завжди будемо відпочивати тут у затінку величезних дерев, які сьогодні садимо маленькими!!! - захоплено мріяв уголос один з хлопчиків.

-         А я тут буду рибалити і збирати гриби!!! – і скільки ще було озвучених думок!..

Добра справа. З лопатами та відрами діти, мов мурахи, із задоволенням саджали молоді дерева, спілкувалися з працівниками парку, які розповідали їм багато цікавого про живу природу, про річку і про велику відповідальність кожної людини перед навколишнім середовищем, а ще пригостили смачнючою лісовою кашею. Хто як працює, той так їсть! І каша у мисочки насипалася удруге, а то й утретє. І дзвінкий дитячий сміх та гамір здіймалися ген-ген у безкрає небо…

   Чи стомився хтось? Можливо, але навряд чи помітив, бо таку насолоду отримали усі від цього дня і від того маленького у глобальному масштабі, але такого надзвичайно важливого моменту у формуванні світогляду та особистості дитини! А ми, їхні класні мами, пишаємося своїми вихованцями, що не залишилися осторонь, що відгукнулися на пропозицію озеленення,   і вельми вдячні працівникам Гетьманського парку за надану допомогу і залучення до осіннього трудового десанту.

   Шалена осінь! Дивовижна осінь!!!