Туристичні змагання

   22 - 24 травня – До міжнародного дня біорізноманіття, на березі замріяної «Ворскли», в сосновому бору поблизу села Олександрівки проводився районний туристичний зліт під девізом «Біорізноманіття та сталий туризм». Туристи шкіл району змагалися на туристській смузі перешкод, проводили конкурси на кращу пісню, оформлення табору, спортивні змагання, розпалювання вогнища, надання долікарської допомоги на інше.

    Працівники Гетьманського НПП Кривонос С.С., та Обідець М.П. розповіли учасникам про туристичні походи та екскурсії екологічними стежками, «Дивосвіт Сложожанщини», та «Ворскла річка невеличка але дуже славна» - пішохідні, велосипедні та водні туристичні маршрути, запросили до участі в екологічних акціях та походах.

    Найсмачнішою здалася всім учасникам каша приготовлена на вогнищі. Запам’яталися чудові вечори з гітарою та баяном біля багаття, спів солов’їв, нові друзі, чай з ароматних трав, екскурсія по екологічній стежині.

    Юні туристи усвідомили і зрозуміли, що турист залежить від стану довкілля від біологічного різноманіття. Діти відпочили і збагатили себе знаннями місцевої флори та фауни. Зрозуміли, що треба знати, що охороняти, що багато видів туризму залежить від біорізноманіття та збереження довкілля. Їхня безпосередня участь у туристичному зльоті на території Парку була цікавою, пізнавальною і корисною.

Туристичні змагання 6Туристичні змагання 4Туристичні змагання 2