«Зелений світ «Литовського бору»

   13 вересня на еколого-пізнавальній стежці «Литовський бір» Гетьманського національного природного парку відбулася виїзна нарада «Зелений світ «Литовського бору». У нараді взяли участь відділ екологічної освіти та рекреації Гетьманського НПП у повному складі, інспекторський склад майстерської дільниці №1 Охтирського ПНДВ Парку, директор Охтирського краєзнавчого музею Міщенко Л.В., методисти, керівники наукових гуртків Охтирського міського центру позашкільної освіти - МАН учнівської молоді Литовченко О.О., Хорошун В.В. Мета наради: обговорення перспективи розвитку та використання еколого-пізнавальної стежки «Литовський бір» у організації екологічної освіти, дослідження та опис  флори території.

   У рамках наради було проведено дослідження флори території розташування стежки «Литовський бір», її опис. Особливу увагу екологи, науковці, краєзнавці приділили практичному використанню рослин у народній медицині, визначили основні теми для учнівських досліджень з ботаніки та біології, лісознавства.

   Присутні з цікавістю слухали симфонію сосен і чаруючу розповідь фахівця Парку М.П.Обідця про дерева, кущі, трави, гриби. Особливо зацікавила учасників наради інформація про практичне застосування рослин Литовського бору у побуті та народні прикмети про них. Важливим моментом був і обмін досвідом в проведенні еколого-освітніх заходів, організації виховання екологічної культури населення та відвідувачів, організованого туризму, відпочинку, оздоровлення та інших видів рекреаційної діяльності в природних умовах.

   Усі зібрані матеріали та сучасний досвід будуть використані в подальшій  роботі Гетьманського НПП, Охтирського міського центру позашкільної освіти - МАН учнівської молоді, Охтирського краєзнавчого музею, навчальних закладів районів, будуть використані для написання наукових робіт юними дослідниками.

Зелений світ Литовського бору 1Зелений світ Литовського бору 2Зелений світ Литовського бору 3