Не зашкодь! Подбай! Допоможи!

   Не зашкодь Подбай Допоможи4 жовтня - Всесвітній день захисту тварин. З 2000 року це свято відзначається і в Україні. Тому, 5 жовтня у Тростянецькому Палаці дітей та юнацтва відбувся тематичний захід до Дня захисту тварин для вихованців гуртка «Скаути» (кер.Олесюк Л.С.), який провела заступник начальника відділу екологічної освіти Гетьманського НПП Н.Євдокимова.  Діти дізналися про історію виникнення свята. Відзначення цього дня саме 4 жовтня не є випадковим. Адже в цей день вшановується пам’ять святого Франциска Ассізького - покровителя та заступника "братів наших менших". Новою для юних слухачів була  інформація про появу першого товариства захисту тварин в Англії, про проголошення Декларації прав тварин.                                    

   Метою даного заходу було розширити знання дітей про тварин, їх спосіб життя, сформувати в учнів переконання, моральні принципи та активну життєву позицію в області охорони навколишнього середовища. Гуртківці з захопленням розповідали про своїх домашніх улюбленців, відповідали на запитання вікторини та слухали про цікавинки живої природи.
Підсумком даного заходу став меседж від учасників заходу до людей: «Якщо кожен з нас людяно буде ставитися до тварин, тоді й брати наші менші будуть у безпеці!».